Make-up

Diepliggende ogen

Bij diepliggende ogen moet je oppassen met donkere kleuren. Als je een heel duidelijke arcadeboog hebt, (in het midden van het ooglid, vlak boven je oogbol en onder het botje) kun je dat beter niet donker kleuren, dan lijken ze nog dieper en ingevallen. Dat geldt ook voor diepliggende, kleine oogleden, die kun je beter zo licht mogelijk houden. (Wel eventueel met een eyeliner of oogpotlood).


 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Te dicht bij elkaar staande ogen
Breng hier meer de aandacht op de buitenste ooghoeken.
De lijn die van de neusvleugel richting de buitenste ooghoek gaat, veranderd in een lijn vanaf de andere, dus de tegenovergestelde neusvleugel naar diezelfde ooghoek (zie tekening). Hierdoor ontstaat een breder werkvlak die de ogen optisch meer uit elkaar 'trekt'. Epileer eventueel de wenkbrauwen aan de binnenzijde, en teken ze weer aan de buitenzijde bij met een wenkbrauwpoeder of potlood. Maak de binnenste -meestal erg diepe - oogknepen (in het binnenste van de ooghoek, tegen de neus aan) lichter van kleur zodat de oogknepen optisch meer naar 'voren' komen. Zo lijken de ogen verder van elkaar af te staan

 

 

Overhangende oogleden
Kleur het gedeelte wat overhangt flink met een donkere tint oogschaduw. Hou het bewegende ooglid en de plek vlak onder de wenkbrauw licht van kleur. Een overhangend ooglid ‘hangt’ immers naar voren, en om dat optisch te verminderen, ‘duw’ je het overhangende gedeelte in feite naar achteren indien je een donkere tint gebruikt. Zo krijg je een 'liftend' effect. Zou je op je bewegend ooglid een donkere kleur oogschaduw aanbrengen en het overhangende gedeelte licht laten, dan accentueer je juist de overhangende oogleden en dat kan er vermoeid uitzien.
Lippentips

1. Test de kleur van een lippenstift eens niet op de hand, maar op je vingertoppen. Zo kun je de kleur veel beter  beoordelen, omdat het rood van je vingertop veel lijkt op het rood in je lippen. Op de hand kan een kleur er knallend uitzien (wat je juist  mooi of niet mooi vindt), en op de lippen kan dezelfde lippenstift bijna niet te zien zijn. 

2. Als je lippenstift met een penseeltje aanbrengt, blijft de kleur langer mooi zitten, maar je kunt je lippenstift ook nog eens 20 keer vaker gebruiken. Er zit namelijk nog veel product in de houder.

3.  Als je eerst een lippenpotlood gebruikt krijg je een mooie, duidelijke lipcontour, het houdt de lippenstift als het ware tegen waardoor uitlopen in de dunne lijntjes rondom de mond voorkomt.

4.  Je kunt ook alleen je lippenpotlood als lippenstift gebruiken. Kleur je hele lippen ermee in en gebruik daaroverheen wat lipgloss of lippenbalsem.

5. Voor een natuurlijke look kun je een tint donkerder nemen dan je eigen lippenkleur (rozeachtig). Doe een heel klein beetje lipstick op je lippen en veeg het uit met je vingers. Zo accentueer je je eigen lippenkleur.

6. Als je het accent legt op je lippen, hou je ogen dan wat rustiger en andersom.

7. Gebruik een beetje transparante poeder onder je lippenstift, als een soort 'primer' onder de verf. Dan blijft je lippenstift beter zitten. 

8. Tanden lijken geler met tinten waar geel in zit, zoals oranje. In principe doen donkere kleuren de tanden witter lijken. Maar pas op met donkere kleuren als je smalle lippen hebt. Zo zullen ze nog smaller lijken.

9. Is de kleur van je lippenstift niet helemaal naar je zin? Meng het eens met een andere kleur.